Preloader logo

Ambulanta / Zaječar

Predmet projektovanja je bila rekonstrukcija i nadgradnja postojeće ambulante u zavučenom i naizgled neuglednom delu grada Zaječara. Cilj je bio funkcionalno i vizuelno unaprediti postojeći objekat i samim tim pozitivno uticati na ambijent i ugled toga kraja.

Povećani su kapaciteti postojeće ambulante, uvedena je savremena oprema  i primenjen savremeni pristup projektovanju, poboljašana pristupačnost i celokupni komfor za korisnike tako i za osoblje.

Ugaona pozicija objekta oduvek predstavlja pravi izazov za arhitekte, posmatrajući objekte kao repere u datom okruženju. Objekat je zamišljen kao jedna bela koherentna masa sa dominantim  uglom zasečenim iskrivljenom ravni čime je dobijena trougaona izlomljena forma i time naglašen glavni ulaz. Možda se čini da njegova opna ima za cilj da prikrije sve promene koje se dešavaju unutra, kao da želi da potvrdi nezavisnost od okoline; međutim, u svojim detaljima i usmerenosti, oblikovana je  sa velikom pažnjom prema spoljašnjim faktorima dok se takođe može pohvaliti elegantnim prikazom boja sa svetlima postavljenim unutar žlebova.

INVESTITOR: Grad Zaječar
LOKACIJA: Zaječar, Srbija
POVRŠINA: 600 m2
GODINA: 2021.

Image module