Image module

Evropski vrtić u Boru pobednik konkursa „Bringing Light to Life“

26.03.2021.

VELUX je 25. marta na online događaju predstavio pobedničke radove trećeg regionalnog konkursa, Bringing Light to Life 2020, čija je tema bila dnevno svetlo. Prijavile su se arhitekte i dizajneri iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Turske.

Naše arhitekte, Vladimir Ivanović, Aleksandar Stojanović, Jelena Cvetanović, Mirjana Krsmanović, impresionirale su žiri na takmičenju. U izveštaju se navodi da ovo arhitektonsko rešenje, sa prirodnim materijalima, bojama, zaobljenim ivicama i razigranim osvetljenjem, predstavlja najbolje mesto za odrastanje dece i ujedno promoviše učenje i kreativnost. Kao takvo, proglašeno je globalnim pobednikom konkursa.

Žiri su činile poznate arhitekte iz regiona: arh. Saša Buđevac (SRB), arh. Emir Salkić (BIH), arh. Banerban Tiganas (ROU), arh. Dragan Vuković (MNE), arh. Martin Panovski (MKD), arh. Zdravko Zdravkov (BGR), arh. Gokhan Avcioglu (TUR), arh. Andreja Hodkeviča i arh. Vladimir Rainovski (pobednici u prethodnom konkursu). Pobednici su proglašeni tokom onlajn događaja koji je organizovala Rumunija, domaćin ovog konkursa.

Image module

Završena izgradnja helidroma u okviru KC u Nišu

11.06.2019.

Kompanija Kapaprojekt nakon urađenog projekta, uspešno je zavrsila i izgradnju helidroma za potrebe Kliničkog centra Niš. Helidrom je sertifikovan i projektovan po evropskim i svetskim standardima.

Izgrađen je u blizini zgrade novog Kliničkog centra, iza Hitne pomoći.

Klinički centar u Nišu druga je zdravstvena ustanova u Srbiji koja je dobila helidrom. Time je omogućen prijem hitnih pacijenata i transport iz zgrade KC u svakom trenutku, za humane i socijalne usluge spasavanja ljudskih života.

Image module

Izrada projekta za izgradnju helidroma u Nišu

26.10.2018.

Nastavak uspešne saradnje sa Kliničkim centrom Niš. Potpisan je ugovor za projekat i izgradnju helidroma koji će biti korišćen u medicinske svrhe u okviru kompleksa kliničkog centra Niš.

Image module

LIDL: Otvaranje lanca i izgradnja novih objekata

11.10.2018.

Ponosni smo na saradnju i ukazano poverenje na izradi projekata za nekoliko objekata u Srbiji.
Mnogi su završeni i poceli su sa radom, a nasa saradnja sa LIDL-om se nastavlja na novim projektima objekata u Zaječaru i Paraćinu.

Image module

Dva priznanja na Trijenalu 2018 u Nišu

05.10.2018.

“Trijenale arhitekture Niša 2018” predstavlja presek arhitektonskog stvaralaštva jugoistočne Srbije u periodu od 2015. do 2018. godine. Organizatori su Društvo arhitekata Niša zajedno sa Inženjerskom komorom Srbije.

Za „Trijenale“ su selektovana 84 rada u pet kategorija.

Kompanija Kapaprojekt ponosna je na priznanja dobijena u dve kategorije: arhitektonski projekti (za projekat poslovne zgrade u Nišu) i arhitektonske realizacije (za aneks dečije interne klinike i hirurgije u Nišu).

Image module

Muzej ROCK’N’ROLL-a U Zaječaru

02.07.2018.

Povodom 52. „Zaječarske gitarijade“, 30. juna postavljen je kamen temeljac za Rock’n’roll muzej, za koji je projekat radila kompanija Kapaprojekt. Muzej će biti smešten u sklopu Spomen parka „Šuma Kraljevica“, na blagom uzvišenju u odnosu na zonu održavanja Gitarijade, planirane je spratnosti P+1 i prostiraće se na oko 1.100m².

Pored muzeja projektom su obuhvaćeni i bungalovi za smeštaj učesnika festivala.

Novoprojektovani objekti, svojom tematikom i arhitektonskim oblikovanjem, predstavljaće dominantnu i prepoznatljivu tačku čitavog kompleksa.

Image module

Počela izgradnja škole u Doljevcu

15.06.2018.

Počela je izgradnja školskog kompleksa u Doljevcu, površine 2 600m². Kompleks se sastoji iz dva dela: predškolske ustanove i srednje škole. Deo srednje škole karakteriše savremeni koncept uređenja kompletnog školskog prostora sa specijalizovanim učionicama za informatičku nastavu i obrazovanje.