Preloader logo

Vrtić Niš

U arhitekturi vrtića, svaki element je pažljivo osmišljen kako bi stvorio bezbedno, podsticajno i inspirativno okruženje za najmlađe. Dizajn obuhvata nežne linije, svetle boje i kreativne detalje koji podstiču igru i učenje.
Cilj projekta leži u transformaciji stare mesne zajednice u novi vrtić, obogaćen prostorijama koje su neophodne za brigu o deci. Fasada, oblikovana sa pažnjom i osećajem za estetiku, predstavlja spoj između arhitekture i prirode. Perforirani paneli, prekriveni zelenom bojom, nežno se stapaju sa okolinom, omogućavajući da se objekat nesmetano nađe između dve stambene zgrade. Njihova izbočenja u gornjem delu dodaju novu dimenziju formi objekta, stvarajući dinamičan i živopisan eksterijer.
Prostor između panela i objekta iskorišćen je za smeštanje interesantne figure životinje, koja oplemenjuje prostor i čini ga interesantnijim za decu koja tu borave, podstičući maštovitu igru i istraživanje.

INVESTITOR: Grad Niš
LOKACIJA: Niš, Srbija
POVRŠINA: 454 m2
GODINA: 2023.

INVESTITOR: Republika Srbija
LOKACIJA: Grad Niš
POVRŠINA: 6500 m2
GODINA: 2021

Image module