Preloader logo

Uređenje enterijera porodične kuće/Niš

Uređenju enterijera porodične kuće neophodno je pristupiti na način koji će obezbediti komfor, stvoriti topao ambijent, put prirodnih materijala. Dizajn se oslanja na pažljiv odabir materijala, a sve prema željama i zahtevu investitora. Stoga, drvo, koža i kamen apsolutno dominiraju prostorom. Akcenat je bačen na zid naspramno ulazu u dnevnu sobu, koji je u potpunosti obložen medijapanom u drvo dekoru. Podeljen je aluminijumskim lajsnama koje daju suptilan odsjaj osvetljenju. Uloga lajsni je veoma značajna u prostoru, jer svojom vertikalnošću vizualno čine prostoriju višom i daju ravnotežu između visine i dužine. Zahtev investitora je bio da kamin bude obavezan element dnevne sobe. On je obložen mermerom tamne boje, sa staklenom pregradom koja daje kontrast strogoći kamena. Proširenjem otvora i uvođenjem velikih portala prostor je postaje svetliji. Njihovim otvaranjem gubi se granica između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, što je idealno u toplim letnjim mesecima.

Kuhinja je dosta svedena, sa dominantom tamno plavom bojom u dizajnu. Drvo kao materijal se provlači i ovde, i povezuje enterijersko uređenje dnevne sobe i trpezarije. Središnje ostrvo  je neizostavan deo ove minimalističke kuhinje.

Tamno plava boja je odabrana i za uređenje glavne spavaće sobe. Zanimljivim geometrijskim formama na uzglavlju kreveta razbijena je monotonija prostora, a skriveno osvetljenje daje mističnost prostoru.

Težnja u uređenju dečijih soba bila je da se stvori razigran i maštovit ambijent u kojem će najmlađi članovi porodice rado provoditi vreme u igri. Ovaj efekat je postignut šarenim tapetama i primenom veselih i živih boja nameštaja.

INVESTITOR: Privatno lice
LOKACIJA: Niš, Srbija
POVRŠINA: Pbruto = 350m²
GODINA: 2020.