Preloader logo

Enterijer Stomatološke klinike (D C M) / Nišu

Enterijer je projektovan tako da oblikuje prostor u estetskom pogledu na savremeni način, da ga podredi traženoj funkciji i da odgovara vizuelnom indentitetu stomatološke klinike “Dental Clinic Milošević”. Pod tim se misli na izbor materjala, obradu površina, zidova i plafona, medjusoban odnos svih  elemenata i sklad sa primenom stomatološke opreme.

Arhitektonskim oblikovanjem enterijera, kao i adekvatnim dizajnom osvetljenja i odabirom svetiljki, postignut je željeni moderan vizuelni efekat. Kao glavni element enterijera nameće se odnos tamnih i svetlih delova koji se međusobno prepliću, po zidovima, plafonima i podu, i na taj način stvaraju specifičnu izlomljenu formu samog prostora. Naglašeni su jaki, oštri uglovi i crna izlomljena masa. Taj pricip je najuočljiviji u prostorima javnog sadržaja koji je dostupan svim korisnicima i čiji volumen i otvorenost dozvoljavaju takav ekstremniji tretman. Intimniji prostori, apartmani, rešeni  su svedenijim izrazom, zbog svoje veličine i namene, vodeći računa o toplini prostora koja bi korisnicima unela osećaj smirenosti nakon neophodne intervencije.

Kao što je slučaj kod eksterijera, cilj je bio stvoriti dominantne mase u prostoru, bez naglašenih pojedinačnih elemenata, tako da se sav nameštaj i oprema utope sa “pozadinom”. Svi detalji u prostoru su u minimalističkom duhu,  bojom i formom prate  “liniju” koju ti suprostavljeni svetli i tamni volumeni (svetlo i tama) formiraju.

Time je postignuta veza eksterijera i enterijera koji se međusobno prate i koji su vođeni istom filozofijom stvaranja.

INVESTITOR: Privatno lice
LOKACIJA: Niš, Srbija
POVRŠINA: Pbruto = 570m²
GODINA: 2021.

Image module