Preloader logo

Stambeni kompleks Planet Residence Niš

Sa svojom formom u obliku slova П i visinom od 13 spratova, ovaj objekat dominira urbanim pejzažom, očaravajući prolaznike svojom prisutnošću. Poslednje etaže stepenasto se uzdižu ka središtu, postepeno kreirajući dinamičnu siluetu koja privlači pažnju i dodaje treću dimenziju prostoru. Ovaj dizajnerski element ne samo da postiže vizuelnu atraktivnost, već i omogućava jedinstvene poglede i panoramske vidike.
Sveukupni utisak elegancije i modernizma dodatno je pojačan na fasadi, gde se ističe upotreba luksuznih materijala. Izuzetno kvalitetne površine prožete su naglašenim medjuspratnim konstrukcijama koje prelaze u prostrane balkone, pružajući stanarima ne samo estetsko uživanje već i funkcionalnost prostora na otvorenom. Svaki „stepenik“ kompleksa ozelenjen je, stvarajući harmoničan spoj između urbanog života i prirode.
Karakteristična forma objekta omogućila je stvaranje parka za stanare koji se nalazi na krovu mezanina. Stambeni deo kompleksa i parter razdvajaju etaže prizemlja i mezanina sa komercijalnim sadržajima.

INVESTITOR: Planet Capital
LOKACIJA: Niš, Srbija
POVRŠINA: 66 708 m2
GODINA: 2023.

INVESTITOR: Privatno lice
LOKACIJA: Niš, Srbija
POVRŠINA: Pbruto = 580m²
GODINA: 2016.

Image module